A XX. század legfontosabb eseményei
100 x 10 percben


Rólunk 100kep.hu

A 100 x 10 perces sorozat kronológiai sorrendben bemutatja a XX. század száz legfontosabb politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és sport eseményét.

A 16 órás sorozatban megszólalnak az egyes események kor- és szemtanúi, eredeti archív felvételeken megelevenedik az esemény minden részlete: közérthető nyelven, látványos képi világgal.

Röviden és frappánsan megismerkedhetünk a múlt század sorsdöntő, korszakalkotó, jelenünket is meghatározó eseményeivel.

A száz részes sorozatban megszólal hatszáz személy. Többek között: a Titanic utolsó túlélője, Lenin unokahúga, Al Capone unokaöccse, Mussolini és Chaplin fiai, egy nővérke Pearl Harbour-ból, Hitler titkárnője, auschwitzi túlélők és normandiai partraszállók, a nagaszakii bombázó navigátora, a nürnbergi hóhér, a Mount Everest meghódítója, az Apollo 11 űrhajósa, az első lombikbébi, Teller Ede és az omarskai tábor csontbőr foglyai…

… és nem hiányozhatnak a nagy személyiségei sem: Simon Perez, Helmuth Kohl, II. János Pál pápa, Nelson Mandela, Helmuth Kohl, Lech Walesa, Habsburg Ottó, Georg W. Bush, Michael Gorbacsov…

A sorozat kiválóan alkalmas mindennapi történelmi ismereteink gyors felfrissítésére, akárcsak oktatási segédanyagnak az iskolák részére.

A 100 részes sorozat listája.